myID.be®

Eenvoudig en veilig aanmelden en ondertekenen

Om je identiteit te bewijzen op internet heb je steeds vaker identiteitskaart (eID) en kaartlezer nodig. Maar om die telkens weer bijeen te zoeken? Handig is anders.

Met myID.be® heb je genoeg aan onze myID.be®-app. Wil je je aanmelden bij een website of een app die myID.be® ondersteunt? Dan hoef je alleen een QR-code te scannen en een vijfcijferige pincode in te geven. Zo bewijs je snel, gemakkelijk én veilig wie je bent op het web. En je kaartlezer blijft in zijn schuif.

Heb je geen smartphone of tablet? Geen probleem: aanmelden met je identiteitskaart en kaartlezer blijft mogelijk!

Download Activeer de app

Waarom myID.be® ?

  • simpel – Scan een QR-code of gebruik je eID. Typ je PIN en klaar is kees. En nu kan je ook aanmelden op een toestel zonder kaartlezer!
  • veilig – De tijden dat gebruikersnaam en wachtwoorden het veiligst waren, zijn voorbij. Via een krachtige encryptie bouwen we een digitale muur rond je identiteit, die alleen maar valt te bewijzen met een authenticatie in twee stappen: je toestel of je eID, en een PIN code.

Activeren is een fluitje van een cent

  • simpel – Bij ons hoef je geen kluwen aan gegevens door te geven. Je e-mailadres en telefoonnummer? Zelfs die hebben we niet nodig.
  • snel – Scan een QR-code en kies een PIN. Meer hoef je niet te doen!

Integreer myID.be® in jouw applicaties

Veiligheid gaat boven alles

Uw privacy en de veiligheid van jouw gegevens zijn zeer belangrijk voor ons. Daarom heb je met myID.be® volledige controle over al jouw data: jouw toestellen, toepassingen en recente activiteit.

Toestellen

Bekijk een lijst van jouw geregistreerde toestellen, en blokkeer toestellen die je niet meer gebruikt.

Toepassingen

Een handig overzicht van iedere toepassing waar je myID.be® gebruikt.

Recente activiteit

myID.be® is transparant en geeft je een gedetailleerde historiek van al je activiteit.

Veelgestelde vragen (FAQ)

myID.be® is volledig gratis voor eindgebruikers. Bedrijven die gebruikers willen authenticeren via myID.be® kunnen kiezen uit verschillende formules.

Iedereen die in het bezit is van een Belgische elektronische identiteitskaart (eID), Kids-ID of vreemdelingenkaart kan gebruik maken van myID.be®. De Kids-ID is voor authenticatie te activeren vanaf 6 jaar. Vraag er naar bij je gemeentebestuur.

Nee. Net als een identiteitskaart is de myID.be® app strikt persoonlijk. Om veiligheidsredenen kan ze maar door één persoon tegelijk geactiveerd worden.

Momenteel even niet. We werken er aan om dit zo snel mogelijk weer toe te laten.

Bekijk de Veelgestelde vragen bij eid.belgium.be. Zorg ervoor dat u uw eID test met CSAM. Als dat niet werkt, neem contact op met eid.belgium.be.

Neen, de kaartlezer is enkel vereist voor het activeren van de mobiele applicatie. Daarna kan je de mobiele applicatie gebruiken om aan te melden.

Wanneer je dat verkiest kan je ook aanmelden met de eID, op toestellen met een kaartlezer.

Als je geen eID kaartlezer hebt, en je kan er geen gebruiken van een collega of een vriend, dan kan je misschien een computer gebruiken in een lokale bibliotheek of gemeentehuis. Op die plaatsen zijn dikwijls computers met een eID kaartlezer beschikbaar. In Vlaanderen en Brussel kan je bijvoorbeeld terecht bij de Digibanken.

Je kan ook een kaartlezer kopen in een lokale computerwinkel. Voor meer informatie, zie:

Ja, dat kan. Eenmaal je ingelogd bent op onze website, kan je een historiek bekijken van wanneer je myID.be® gebruikt hebt.

Lees ons privacybeleid.

Geen paniek. Je kan aanmelden op de myID.be® website met je eID kaartlezer en het mobiele toestel verwijderen van je profiel. Daardoor wordt de app op het toestel geblokkeerd, en kan het niet meer gebruikt worden om aan te melden.

Activeer de app in 2 stappen

In slechts twee stappen koppel je jouw identiteit met de mobiele applicatie. Meld je eenmalig aan met je eID kaart en kaartlezer. Scan de QR-code via de mobiele app en kies een vijfcijferige pincode. Hierna is de mobiele applicatie geactiveerd.

Activeer de app

1

Aanmelden met eID

Identificeer jezelf door aan te melden met je eID kaart en een kaartlezer.

2

Activeer de mobiele app

Scan de QR-code gebruik makend van de mobiele app. Na enkele seconden kies je een vijfcijferige pincode en is de app geactiveerd.